“Авто для ЗСУ“: шахраї в соцмережах обдурюють українців

На Київщині поліцейські затримали 35-річного жителя міста Узин, який у соціальних мережах видавав себе за бійця ЗСУ, зібрав та привласнив гроші на автомобіль для ЗСУ. Про це повідомив Відділ комунікації поліції Київської області.

“Авто для ЗСУ“: шахраї в соцмережах обманюють українців - today.ua
 

За даними досудового слідства, фігурант розміщував у соціальних мережах пости від нібито бійця, який воює на фронті, розміщував фотографії нібито обстріляного російськими окупантами автомобіля та просив у громадян грошову допомогу на придбання нового пікапа для українських захисників.

Свої пости зловмисник розміщував у групах популярних соціальних мереж. Жодного підтвердження, на що витрачені гроші, він не надавав.

Слідчі поліції за даними фактами відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 190 КК України (Шахрайство). Максимальне покарання за цією статтею – 3 роки позбавлення волі.

“Авто для ЗСУ“: шахраї в соцмережах обманюють українців

Наразі правоохоронці встановили 2 людей, які постраждали від цього шахрая. Загальна сума збитків становить понад 100 000 гривень. Але постраждалих може бути більше, оскільки досудове слідство продовжується, встановлюються всі постраждалі особи.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *