Апеляція ВАКС залишила «посадку» для сільського голови Требухова

Апеляційна палата залишила без змін вирок голові Требухівської сільської ради Броварського району Київської області Віталію Куцю у замаху на зловживання службовим становищем для виведення 8 га землі у приватну власність.

Про це повідомляє пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

«Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду залишила без задоволення апеляційну скаргу сторони захисту на вирок суду першої інстанції, яким голову Требухівської сільської ради Броварського району визнано винуватим у замаху на зловживання службовим становищем та службовому підробленні, внаслідок чого понад 8 га державних земель могли незаконно перейти у приватну власність, та засуджено до 3 років позбавлення волі», – інформують у прокуратурі.

Як повідомили у САП, Куцю призначили покарання у вигляді позбавлення волі терміном на 3 роки із забороню обіймати певні посади протягом 3 років зі штрафом у 8500 грн. Вказаний вирок набув чинності в момент його проголошення і може бути оскаржений у Верховному суді.

За версією слідства, голова сільради, використовуючи свою посаду, отримав доступ до оригіналів рішень сесій 6 скликання Требухівської сільради та вніс до рішення 09 сесії 6 скликання від 28 липня 2011 року №197, рішення 10 позачергової сесії 6 скликання від 07 вересня 2011 року №242 та рішення 14 сесії 6 скликання від 16 грудня 2011 року №338 завідомо неправдиві відомості щодо надання відповідного дозволу. Також він склав та видав 34 витяги з підроблених ним рішень Требухівської сільради Броварського району Київської області щодо надання дозволу на розробку проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок у приватну власність вищевказаним особам для будівництва і обслуговування житлового будинку площею 0,25 га кожна за рахунок земель запасу сільської ради, завіривши їх печаткою Требухівської сільради, одноосібним володільцем та розпорядником якої він був.

Також, за версією слідства, сільський голова з метою приховання факту вчинення службового підроблення та видачі завідомо неправдивих офіційних документів підробив підписи від імені колишнього Требухівського сільголови та землевпорядника Требухівської сільради у витягах з рішень ради щодо надання дозволу на розробку проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок у приватну власність.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *