Велика Британія заявила про припинення виплат на житло для українських біженців

Уряд Великобританії не має наміру продовжувати програму виплат на житло для українських біженців. Таким чином, незабаром вони позбудуться щомісячної підтримки, яка дозволяла їм проживати в будинках британських громадян.

Про це повідомляє видання The Guardian.

На сьогодні у Великій Британії існує урядова програма «Будинки для українців». У рамках цієї урядової ініціативи британським сім’ям, які погодилися прийняти у себе українських біженців, держава щомісяця виплачує по 350 фунтів стерлінгів. У такий спосіб працює ця програма.

Такі виплати на житло для біженців почали давати з березня цього року і вони розраховані на півроку. Тобто в середині вересня цей термін спливає. А далі, або сім’ї, які дали притулок українцям, повинні будуть взяти витрати на їхнє проживання в будинку повністю на себе, або українцям доведеться шукати собі новий прихисток.

За даними британського уряду, зараз у рамках цієї програми державними виплатами на житло охоплено 84 тисячі українців, які мешкають у британських сім’ях. Однак багато родин уже заявили, що не зможуть утримувати біженців без державної підтримки.Велика Британія заявила про припинення виплат на житло для українських біженцівТаким чином, вже з наступного місяця від 15 до 21 тисяч українських громадян можуть виявитися безпритульними. А справа йде до зими, і всім цим людям терміново доведеться шукати дах над головою.

Крім того, результати опитування показують, що до середини наступного року господарі відмовлять у даху над головою понад 50 тисячам українців. Багато британців виявилися не готовими до зростаючих рахунків за електроенергію, зростання інфляції та інших проявів економічної кризи.

Незважаючи на всебічну підтримку Бориса Джонсона Україні та українцям, у сформованому ним уряді далеко не всі готові й надалі виділяти державні кошти на допомогу біженцям. Зараз настають важкі часи, і багато британців також потребуватимуть державної підтримки. Та й ніхто не сподівався, що війна в Україні затягнеться так надовго.

Щоправда, минулого тижня для українців з’явилось невеличке світло в кінці тунелю. Міністр у справах біженців лорд Харрінгтон заявив, що британцям, у яких українські сім’ї проживають вже понад 6 місяців, уряд має подвоїти щомісячну допомогу. Тобто давати їм уже по 700 фунтів стерлінгів. Але Харрінгтон має лише ідею, проте не має повноважень на таке підвищення. А британське міністерство фінансів поки що не готове розділити його ентузіазм.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *