Вимоги до стажу для виходу на пенсію будуть змінюватися щорічно. Графік на найближчі 7 років

В Україні протягом семи років будуть збільшуватися вимоги щодо стажу для виходу на пенсію у той час, як за допомогою офіційного застосунка «Пенсійний фонд» пенсіонери зможуть скористатися низкою послуг не виходячи з дому. Про це пише Обозреватель. 

Так, повідомляється, що, в цьому році для виходу на пенсію потрібно мати від 27 років стажу, а в наступному вимоги збільшаться до 28.

Ті, хто не виконає вимоги, повинні будуть виходити на заслужений відпочинок в 63 або 65 років. Для прикладу розглянемо, як українці виходитимуть на пенсію з 2027-го:

  • в 65 років — якщо є від 15 до 25 років стажу;
  • в 63 роки — якщо від 25 до 35 років стажу;
  • в 60 років — якщо є від 35 років стажу.

Підвищення вимог — необхідність. За даними Федерації роботодавців, в Україні 10,6 млн працівників на 11,3 млн пенсіонерів. Правда, є ще самозайняті і підприємці. В цілому ж один працюючий утримує своїми внесками одного пенсіонера.

Таблиця віку виходу на пенсію протягом семи років.  Фото: ОбозревательТаблиця віку виходу на пенсію протягом семи років. Фото: Обозреватель

З мінімальної зарплати до Пенсійного фонду надходить всього 889 грн, а з середньої зарплати — близько 1,8 тис. грн. Зрозуміло, цих грошей катастрофічно не вистачає.

Міжнародна організація праці підрахувала, що до 2050-го кількість пенсіонерів в Україні збільшиться на 43,9%.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *