Виплата 6600 гривень повторно. Як правильно подати заявку у Норвезьку раду: інструкція

Українці, які постраждали від війни, можуть отримати 6600 гривень від Норвезької ради у справах біженців в Україні. Отримання виплат від іншої міжнародної організації не є перешкодою для отримання грошової допомоги.

Наразі реєстрація відбувається за допомогою чат-боту у WhatsApp або Viber, повідомляє TRAVEL РБК-Україна з посиланням на сторінку Норвезької ради у справах біженців в Україні.

Хто може претендувати на виплати від Норвезької ради

Багатоцільову грошову допомогу отримають переселенці та ті, хто проживає в районах, постраждалих внаслідок бойових дій. Претендувати можуть люди, які потребують термінової фінансової підтримки для забезпечення основних потреб.

Зазначається, що грошову допомогу буде надано найуразливішим категоріям з-поміж людей, які зареєструвалися. При визначенні рівня вразливості враховується:

  • склад сім’ї;
  • наявність дітей та людей похилого віку;
  • доходи сім’ї, включно із виплатою з безробіття і пенсією;
  • місце проживання і походження.

Попередня виплата від іншої міжнародної організації не перешкоджає подачі на отримання грошової допомоги від NRC, проте не гарантує її надання, зазначають в організації. Норвезька рада у справах біженців враховує поточну життєву ситуацію заявника.

Виплата 6600 гривень повторно. Як правильно подати заявку у Норвезьку раду: інструкція

Фото: Переселенка з Маріуполя (gettyimages.com)

Як подати заявку на виплати

Необхідно завантажити один із месенджерів WhatsApp або Viber на свій смартфон. Для реєстрації через WhatsApp треба додати до контактів номер 0 800 609 844 та відправити на нього повідомлення з текстом «Привіт».

Для реєстрації через Viber треба буде відскакувати QR-код на картинці. Після цього у діалоговому вікні прийдуть повідомлення з інструкціями, яких необхідно дотримуватися для успішної реєстрації.

Для отримання додаткової інформації можна звертатися за номером «гарячої» лінії NRC 0 800 302 007 або написати на адресу електронної пошти ua.info@nrc.no.

Виплата 6600 гривень повторно. Як правильно подати заявку у Норвезьку раду: інструкціяФото: Звільнене село в Херсонській області (gettyimages.com)

Як правильно заповнювати заявку: інструкція

В організації розповіли, як виправити основні помилки під час реєстрації за допомогою чат-боту.

  • Написав «Привіт», але не отримав відповіді. Через велику кількість запитів, відповідь може надходити протягом декількох годин.
  • На питання «Розкажіть трохи про себе» треба обрати відповідь «Я постраждалий(-а)» серед запропонованих варіантів та продовжити відповідати на запитання чат-боту.
  • Вказуйте дату народження у форматі дд/мм/рррр, наприклад, 04/09/1990.
  • Пишіть громаду без додаткових символів та до 20 літер. Наприклад, «Вінницька», «Агрономічна», «Гайсинська». Вказувати слова «громада», «територіальна громада» не потрібно.
  • Допомога від держави входить до доходу домогосподарства. Проте одноразова грошова допомога від інших міжнародних організацій не враховується до доходу.
  • Дохід потрібно вказувати без додаткових символів та літер, тобто «1000», «3000», «5000» тощо.
  • На питання «Скільки разів переїжджали» вкажіть тільки цифру без додаткових слів.
  • Якщо ви отримали повідомлення «Введіть пін-код», це означає, що на питання «Розкажіть трохи про себе» ви надали відповідь «Співробітник/(-ця) NRС». Спробуйте почати реєстрацію пізніше або заповніть анкету з іншого месенджеру та на питання «Розкажіть трохи про себе» оберіть «Я постраждалий/(-а)».
  • Якщо ви неправильно ввели дані стосовно домогосподарства, будь ласка, зателефонуйте на гарячу лінію 0 800 302 007 та залиште заявку на їх заміну. Технічні асистенти оброблять заяву протягом тижня та надішлють повідомлення про їх заміну.
  • Якщо через 12 годин не отримали відповіді від чат-боту з результатом проходження заявки, напишіть «Привіт» знову та дайте відповіді на запитання.
  • Реєстрація успішна, якщо ви завершили анкету та отримали відповідь про подальший розгляд заявки.
Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *