Ворог атакував двома хвилями: сили ППО на півдні збили 18 ракет і безпілотник

На півдні України сили протиповітряної оборони збили 19 повітряних цілей, якими Росія атакувала наші регіони вночі 9 березня. Зокрема, було знешкоджено 18 ракет і безпілотник ворога.

Окупанти здійснили дві хвилі атак і цілилися в об’єкти критичної інфраструктури. Про це повідомила речниця Сил оборони Півдня України Наталія Гуменюк.

«Було збито 19 цілей, це 18 ракет та один безпілотник. Було дві хвилі атак, між якими ворог розвідував безпілотником та дорозвідував інформацію», – пояснила вона.

За її словами, російські воєнні злочинці розподілили ракети на дві хвилі, а також намагалися відволікати українську ППО.

Зокрема, окупанти запускали ракети Х-22, Х-101, Х-59 і «Калібри», спрямовані на об’єкти критичної інфраструктури.

 Ворог атакував двома хвилями: сили ППО на півдні збили 18 ракет і безпілотник

За кілька днів до цього Гуменюк попереджала, що Росія готується до можливого завдання ракетних ударів по території України, зокрема, точкових. Вона підкреслила, що про це свідчила кількість ворожих ракетоносіїв, які ворог відправив на бойове чергування у Чорному морі.

Зауважимо, що з ночі 9 березня Росія масовано атакувала Україну дронами-камікадзе «Шахед» та ракетами, через що є влучання в енергооб’єкти, постраждалі й загиблі. Зокрема відомо про прильоти на Одещині, в Харкові, Києві, Житомирі, падіння ракети й загибель через це людей на Львівщині, а також про повне знеструмлення Запорізької АЕС.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *