Ворог пошкодив військовий аеродром у Василькові на Київщині

Російські війська нанесли декілька потужних ракетних ударів по кількох військових об’єктах Повітряних Сил , завдавши збитки військовій та цивільних інфраструктурі та особливо військовому аеродрому у Василькові на Київщині.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Телеграм Міністерства оборони України.

«12-го березня по кількох військових об’єктах Повітряних Сил нанесено потужних ракетних ударів. Три крилаті ракети рашистів перехоплено протиповітряною обороною. Втім, більшість із них таки потрапила в цілі, завдавши збитки військовій та цивільній інфраструктурі. Особливо постраждав військовий аеродром у Василькові на Київщині», — йдеться у повідомлені.

За інформацією МОУ, ударна авіація Повітряних Сил продовжує завдавати удару по наземних цілях – це скупчення ворожої техніки та живої сили, колони загарбників на марші та інші цілі.

Крім того, протиповітряна оборона держави за попередню добу знищила два російські вертольоти Ка-52, один Су-34, один невстановлений винищувач (ймовірно Су-30см або Су-34) та два безпілотні літальні апарати.

«Є дані й про ураження двох повітряних цілей винищувачами Повітряних Сил ЗС України, які потребують уточнення та підтвердження», — додали у Міноборони.

Як повідомлялося, президент рф путін 24 лютого оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення. Російські війська обстрілюють та знищують об’єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

США, Європейський Союз та інші країни застосували санкції проти росії як країни-агресора, міжнародна ізоляція якої посилюється з кожним днем.

Міжнародний кримінальний суд розпочав документування та розслідування військових злочинів росії в Україні.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *