Відбулася нарада обласної ДПІ з представниками територіальних громад Броварщини

25 травня 2021 року у приміщенні Броварської Державної податкової інспекції ГУ ГПС у Київській області відбулася розширена нарада керівництва ГУ ДПС у Київській області з керівниками об’єднаних територіальних громад Броварського району.

У нараді, що пройшла за участі виконуючого обов’язків голови Броварської райдержадміністрації Павла Проскочила, головною темою стала організація роботи з наповнення місцевих бюджетів, а також питання щодо заходів, спрямованих на детенізацію відносин у сфері зайнятості населення.

Окрім представників податкових служб міста, району та області у заході взяли участь голови територіальних громад, представники силових структур міста та району — поліції, прокуратури та СБУ, а також виборні представники громади — районні, обласні та народний депутати України.

Під час наради фахівці структур, пов’язаних з оподаткуванням на місцевому, обласному та державному рівні представили електронні показники податків у Броварському районі по кожній територіальній громаді.

Спеціалістами управління податкового адміністрування фізичних та юридичних осіб була представлена програма резервів наповнення місцевих бюджетів у Броварському районі.

Керівництвом ГУ ДПС у Київській області було також прозвітовано про роботу з платниками податків, які мають податковий борг, зокрема, з комунальними підприємствами Броварського району.

Одним із важливих питань наради стали — облік та сплата податків платниками, які ведуть діяльність на території Броварського району з урахуванням фактичної реєстрації поза його межами. Ще одною важливою темою стала інвентаризація земельних ділянок та перегляд договорів оренди з урахуванням цільового призначення.

А ось питання надходження акцизного податку з реалізації роздрібної торгівлі підакцизними товарами викликало у залі серед присутніх жваві дискусії. Представники територіальних громад, виступаючи із зали, піднімали питання про те, що проблема відкритості оподаткування з реалізації роздрібної торгівлі підакцизними товарами є дуже актуальна. Деякі голови громад закликали, щоб районні та обласні фіскальні служби звернули увагу на «тінізацію» торгівлі на місцях.

Представники громад звернули особливу увагу на важливість надходження даних з реєстрів податкових служб про платників податків для своєчасного формування бюджетів на наступний календарний рік.

Громади висловили побажання проводити розширені наради за участі ГУ ДПС у Київській області, щонайменше, двічі на рік, і не лише у форматі звітів, а й лекцій та консультацій.

Також прозвучала ідея проводити подібні наради і на місцях. Принаймні, у тих громадах, де виникають проблемні питання.

За підсумками наради, сільським, селищним та міським головам вказано на сильні та слабкі сторони громад, у питаннях, пов’язаних з податковим законодавством. Їх, як зазначено учасниками наради, слід розв’язувати у тісній співпраці з органами силових структур Броварського району.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *