Відключення електроенергії можуть повернутись: в Укренерго дали роз’яснення

Вже два тижні Україна живе без відключень електрики. В енергосистемі України ані завтра, ані найближчими днями не очікується дефіциту електроенергії. При цьому відключення електроенергії все ж таки можуть бути.

Про поточну ситуацію в енергосистемі України і про те, чи найближчим часом будуть перебої зі світлом, розповіла прес-служба компанії Укренерго.

Енергетики України зробили неможливе. Після 255 ударів по об’єктах енергосистеми України, здійснених за рік війни, вони зуміли відновити енергосистему країни настільки, що вже два тижні українці живуть практично без відключень світла.

«Дефіцит потужності в енергосистемі відсутній 2 тижні поспіль і поки що не прогнозується», — повідомляє прес-служба.

На сьогодні в Україні працюють усі види електростанцій: атомні, теплові, ГЕС та сонячні. Вони спільно забезпечують такий обсяг генерації, що імпорт електроенергії нині мінімальний.

Відключення електроенергії можуть повернутись: в Укренерго дали роз'яснення

Водночас, через безперервні обстріли ворожої артилерії, в Нікополі та Марганці Дніпропетровської області, що знаходяться в прифронтовій зоні, доводиться все ж таки вдаватися до відключень електроенергії через попадання по об’єктах передачі електроенергії.

Крім того, діють відключення на Одещині, де енергоструктура була дуже сильно пошкоджена, і відновлювальні роботи все ще не завершені.
При цьому у разі погіршення погодних умов відключення електроенергії можливі і в інших регіонах.

«При зміні ситуації в енергосистемі та різкому зростанні споживання можливе застосування відключень», — попередили в Укренерго.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *