Відстрочка від мобілізації: деяким українцям продовжили її ще на два місяці

В Україні проходить загальна мобілізація. Верховна Рада продовжила воєнний стан та мобілізацію в країні до 19 лютого. Водночас, за багатьма працівниками, від яких залежить функціонування армії та країни під час військового періоду, зберігається бронь. Кабміном продовжена таким спеціалістам відстрочка від мобілізації.

Про це стало відомо з повідомлення постійного представника КМУ у Верховній Раді Тараса Мельничука.

Уряд вніс зміни до своєї ж постанови №1259, прийнятої на початку листопада, якими продовжив для громадян, які мають броню, відстрочку від мобілізації ще на два місяці.

Відстрочка від мобілізації: деяким українцям продовжили її ще на два місяці

Як відомо, у постанові уряду №194 міститься перелік осіб, які мають броню від призову. До них, зокрема, належать такі військовозобов’язані громадяни:

  • які працюють в органах державної влади та місцевого самоврядування та які забезпечують функціонування цих органів під час дії воєнного стану;
  • які працюють на підприємствах, які безпосередньо зайняті виконанням мобілізаційних завдань;
  • які працюють на підприємствах або в установах, що зайняті виробництвом товарів, а також виконанням робіт і послуг для задоволення потреб ЗСУ та інших військових формувань;
  • які працюють на підприємствах, що критично важливі для функціонування економіки країни та забезпечення життєдіяльності населення.

Рішення про включення таких підприємств та установ до списку критично важливих здійснюється за критеріями, розробленими Кабміном.

При цьому громадян, які мають відстрочку від мобілізації (бронювання), не варто плутати з тими, хто взагалі не підлягає мобілізації.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *