Від системи відключили блок ТЕС, світло в Україні вимикатимуть до опівночі: деталі

В Україні вивели в ремонт один із блоків ТЕС – із огляду на це обсяг виробленої енергії в країні знизився. Відповідно, дефіцит потужності в системі залишається на значному рівні. Результат – необхідність застосування протягом доби відключень електрики на всій території України.

Про це повідомили в «Укренерго». Там визнали: виробництво електроенергії на працюючих електростанціях не може повністю покрити споживання.

«Усім обленерго доведено дещо зменшені ліміти споживання. Вони діють протягом доби», – йдеться в повідомленні.

Чому блок ТЕС вивели в ремонт

Як пояснили енергетики, причиною ремонту одного з блоків ТЕС стали технічні обставини. «З технічних причин в ремонт виведено один з блоків теплових електростанцій, відповідно, обсяг виробленої електроенергії в системі знизився», – розповіли в компанії.

Яка ситуація із виробництвом електроенергії в Україні 29 січня

Наслідки обстрілу 26 січня

Атака росіян 26 січня завдала істотних пошкоджень декільком об’єктам високовольтної мережі, повідомляють в «Укренерго». Водночас там наголошують: ситуацію ускладнює те, що енергосистема досі відновлюється після попередніх серій ворожих ракетних обстрілів.

«Вони спричинили пошкодження енергоблоків електростанцій. Внаслідок цього виробництво електроенергії на працюючих електростанціях не може повністю покрити споживання», – зазначають енергетики.

Як ідуть ремонти

Наразі йде відновлення об’єктів енергетичної інфраструктури, пошкоджених під час масованої атаки 26 січня. Зокрема, на Одещині відновлюють планову схему харчування регіону.

«Укренерго», виробники електроенергії та обленерго постійно працюють над відновленням пошкоджених об’єктів, уражених атаками ворога. Однак після кожної наступної атаки росіян по енергетичній інфраструктурі відновлення стає дедалі складнішим і триває довше», – резюмували енергетики.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *