Віта Олексюк пройшла перекласифікацію перед Паралімпійськими Іграми. Броварчанин Василь Закревський — ні

Паратриатлетка збірної України виконала обов’язкову процедуру перевірки на відповідність своїй класифікації PTVI B2 (Para triathlon visual impared).

В паратриатлон Віта Олексюк прийшла шість років тому. Від народження дівчина з Рівненщини мала проблеми з зором, через цю обставину навіть була звільнена від уроків фізкультури в школі. Однак, з часом Віта знайшла в собі сили кинути виклик обставинам та прийшла в професійний спорт – паратриатлон. На жаль, її хвороба від року в рік прогресує, тож Віта Олексюк змушена раз на два роки проходити перекласифікацію.

Віта Олексюк та її гайд Лілія Барановська здобули ліцензії на Паралімпійські Ігри, заздалегідь застовпивши за собою 8-ме місце паралімпійського рейтингу. На останньому старті в іспанській Коруні дівчата закріпили свою перевагу над конкурентками і зняли будь-які питання щодо участі в головних змаганнях чотириріччя! Однак, не менш важливим завданням було пройти в Мадриді класифікацію на відповідність категорії. В результаті детальної медичної перевірки, лікарі та експерти підтвердили класифікацію Віти Олексюк та залишили її в класифікації PTVI B2 до 2025 року включно.

Паралімпійські Ігри стартують у Токіо 24 серпня. Станом на зараз, збірна України з паратриатлону має дві ліцензії – Віта Олексюк виступить на Іграх в категорії для атлеток з вадами зору, а Аліса Колпакчи для атлеток з вадами опорно-рухового апарату. Також зберігається невисока ймовірність потрапити на Парлімпійські Ігри і в Анатолія Варфоломєєва. Додамо, що такий результативний виступ нашої команди впродовж паралімпійського відбору був би неможливим без підтримки потужного партнера – компанії Winner, а також без усестороннього сприяння, забезпечення, патронату та допомоги від Національного Комітету спорту інвалідів України.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *