В місті Бровари виявлено сказ

31.10.2020 виявили перші симптоми даного захворювання, а саме: світобоязнь, агресія, гриз предмети навколо себе, пізніше внаслідок паралічу гортані голос став хриплим, помітна слюнотеча.
05.11.2020 року тварина померла, при лабораторному дослідженні було підтвердження позитивну реакцію на СКАЗ.
Оголошена неблагополучною по сказу тварин територія
м. Бровари в радіусі 10-ти кілометрової зони від вогнища сказу (населені пункти Броварського району: с. Погреби, с. Зазим’я, с. Перемога, с. Квітневе, с. Княжичі, смт. Калинівка) обмежується зовнішніми межами вказаних населених пунктів.
Ще півстоліття тому в Україні щороку реєстрували понад 150 випадків сказу, та завдяки вакцинації ця смертельна хвороба почала відступати – наприкінці 90-х спостерігались лише поодинокі випадки. Останнім часом сказ нагадав про себе знову.
Сказ — це особливо небезпечне, гостре, заразне, надзвичайно важке і невиліковне захворювання, яке неминуче закінчується смертю. Сказ має 100 % летальність, якщо вчасно не звернутися за допомогою. Про це варто пам’ятати. Хворіють на нього люди і всі теплокровні тварини як свійські, так і дикі. Джерелом збудника сказу є хворі тварини, які виділяють вірус зі слиною. На даний момент в місті Бровари по вулиці Запорізької Січі, стався випадок сказу у двухмісячного кошеняти.
На сьогоднішній день з початку року в Броварському районі
було щеплено проти сказу: собаки — 4557 голів, коти – 3419 голів.
Розповсюджено інформаційних листівок 955 шт., статей 1 шт., проведено відкритих лекцій 5.
Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *