В Україні готують індексацію пенсій: у лютому назвуть суму надбавки до виплат

В Україні у березні очікується індексація пенсій. Суму надбавки до виплати оголосять у лютому. Розмір мінімальної пенсії залишиться без змін – 2093 грн, а максимальної – 20 930 грн.

Розмір збільшення буде залежати від багатьох факторів, зокрема від швидкості інфляції. Для кожного пенсіонера суму підвищення виплат розраховуватимуть індивідуально.

В останні роки економісти фіксували рекордне зростання інфляції, тому індексація пенсій також очікується на високому рівні 24%. Однак ця цифра поки що не була оприлюднена Пенсійним фондом чи Міністерством соціальної політики.

Під час індексації підвищують не весь розмір пенсії, лише її частину, яка розраховується за формулою. Таким чином, надбавки за стаж та інші заслуги не збільшуватимуться.

Так, перераховують розрахункову, а чи не фактичну виплату. Це означає, що якщо українець отримує базову пенсію у 2600 грн, розрахункова у нього становить 2050 грн., а решта є доплатою за напрацьований стаж.

В Україні готують індексацію пенсій: у лютому назвуть суму надбавки до виплат

У цьому випадку індексуватимуть 2050 грн — вийдуть ті самі 2600 грн. Підвищення виплат відчують пенсіонери, які мають пенсію понад 6000 грн. Їхня доплата складе 1500 грн. А от одержувачі мінімальної пенсії можуть залишитись розчарованими, бо для них навесні нічого не зміниться.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *