В Україні змінюються правила усиновлення дітей

Кабінет міністрів вніс зміни до правил усиновлення дітей, що діють в Україні. Нововведення набудуть чинності тільки після того, як їх схвалить Верховна Рада.

Про це повідомляє пресслужба Кабміну.

Нові правила дають можливість стати усиновителями людям з інвалідністю, однак для цього їм доведеться спочатку пройти експертизу, яка підтвердить, що недуга усиновителя не завадить йому виконувати батьківські обов’язки. Заборонено всиновлювати дітей тим, чий вік на 45 років вище віку усиновлюваного. У разі, якщо усиновлювачами виступає сімейна пара, в розрахунок береться вік молодшого чоловіка. Є й інші зміни.

«Зі списку потенційних усиновителів виключаються дискредитовані патронатні вихователі та кривдники, які стоять на обліку в Нацполіції. Також не зможуть взяти прийомну дитину особи, які живуть однією сім’єю з людьми з чорного списку усиновителів», — йдеться в повідомленні.

Ще одна важлива зміна — тепер для того, щоб усиновити дитину, бажаючий повинен пройти спеціальні курси, які обов’язкові до проходження для всіх, за винятком деяких моментів. Усиновителі повинні також отримати після проходження курсів спеціальний сертифікат.

«Без такого сертифіката, претендентами в усиновлювачі можуть бути тільки родичі дитини, опікуни, піклувальники, патронатні вихователі», — зазначено в повідомленні.

Раніше Кабінет міністрів схвалив проєкт закону «Про державну допомогу сім’ям з дітьми» про розмір допомоги при народженні дитини. Виплата зросте з 1 січня 2022 року. Також буде проводитися щорічна компенсація.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *