«В Україні не мобілізують жінок без їхньої згоди»: Маляр розвіяла черговий міф роспропаганди

У Міністерстві оборони України розвіяли черговий міф російської пропаганди. Заступниця глави МОУ Ганна Маляр наголосила, що в Україні не мобілізують жінок без їхньої згоди, зокрема, це стосується й жінок-медиків.

Про це вона написала в своєму Telegram-каналі. За словами Маляр, кремлівська пропаганда продовжує поширювати фейки та міфи задля впливу на українське суспільство.

Попри те, що росіянам не вдається надати загального розголосу своїм фейкам, вони все одно намагаються їх «розкрутити».

«У нас не мобілізовують жінок без їхньої згоди, навіть медиків. І не направляють без їхньої згоди на передній край», – зазначила Маляр.

Вона уточнила, що якщо військовозобов’язана жінка отримує повістку – це для уточнення даних. Заступниця міністра пояснила, що згідно з українським законом, жінки-медики повинні що п’ять років з’являтись в воєнкоматі.

Крім того, за словами Маляр, постійно шириться інформація, що нібито через «Дію» видаватимуть повістки. Наразі повістки через «Дію» не видають і зараз навіть не опрацьовується питання, щодо інтеграції повісток в застосунок.

Ще один російський наратив стосується того, що мобілізованих нібито одразу без підготовки відправляють у Бахмут.

Насправді ж, як пояснила представниця Міноборони, мобілізованих, які не проходили військової служби, направляють до навчальних центрів. Через широкомасштабну війну підготовка рядового й сержантського складу відбувається за скороченими термінами, але без зниження якості навчання.

Ба більше, мобілізованих направляють на різні напрямки, а не лише на схід України. Маляр зазначила, що є чимало тилових військових частин у різних регіонах України, завдання яких наближати нашу перемогу.

Нагадаємо, українки, які мають медичну спеціалізацію, не підлягатимуть обов’язковій мобілізації до 2026 року. На сьогодні в країні немає мобілізації жінок, проте є зміни щодо системи військового обліку.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *