В Україні посилили правила для виїзду за кордон чоловіків, кому ще можна було

Мобілізація в Україні триває до 20 травня 2023 року, хоча може бути продовжена ще на невизначений термін через те, що війна триває.

Вже більше року діє заборона на виїзд чоловіків за кордон, туди можуть виїхати або зарезервовані громадяни, або ті, хто має відстрочку від служби. Нещодавно артисти мали можливість безперешкодно виїжджати з України. Однак після випадку з одним коміком-невдахою, що втік до Туреччини, все змінилося. Мінкульт посилив вимогу до творців.

Повістка, мобілізація, кадр з відео
Повістка, мобілізація, кадр з відео

До списку документів для від’їзду таких чоловіків наразі додано обов’язкове пред’явлення військово-облікових паперів. Їхня відсутність вважається порушенням законів. Міністерство культури може видавати допоміжні листи для перетину кордону чоловікам, які вирушають за кордон із обов’язковим поверненням.

Йдеться про представників мистецтва, артистів, музикантів та журналістів. З метою недопущення порушень правил перетину кордону, МКІП разом із правоохоронцями бажає ініціювати посилення відповідальності за порушення правил виїзду чоловіків-артистів за кордон.

Мобілізація в Україні, фото protocol
Мобілізація в Україні, фото protocol

Через подібні скандальні випадки з тими, хто їде з України та ображає свою Батьківщину, виїзд для «корисних» артистів тепер ускладнений. Тоді як практично кожен день дуже важливий.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *