В Україні почнуть виплачувати компенсації за затримку зарплат

В Україні за втрату частини доходів у зв`язку з порушенням термінів виплат зарплат відтепер передбачена компенсація.

 

Відповідний закон підписав президент України Володимир Зеленський.

Про це повідомляє пресслужба глави держави.

Президент Володимир Зеленський підписав Закон Про внесення змін до Закону України Про компенсацію громадянам втрати частини доходів у зв’язку з порушенням термінів їх виплати »№ 1214-ІХ, який Верховна Рада прийняла 4 лютого 2021 року, — повідомили в Офісі президента.

Законом передбачено вичерпний перелік видів грошових доходів, за порушення термінів виплати яких громадянам належить компенсація. Необхідність в точний перелік виникла через нечіткість в законодавстві. У списку видів доходів (пенсії, соціальні виплати, стипендії, заробітна плата, грошове забезпечення) було відзначено позицію «та інші».

В яких випадках передбачано компенсацію:

  • якщо виплата зарплати затримується на один і більше календарних місяців, роботодавець зобов’язаний нарахувати та виплатити працівникам компенсацію втрати частини заробітної плати
  • заробітна плата, що не отримана вчасно з вини працівника, компенсації не підлягає
  • нарахування компенсації відбувається один раз перед виплатою заборгованості по заробітній платі. Виплачується компенсація в місяці, в якому здійснюється виплата заборгованості по заробітній платі за відповідний місяць.
Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *