В Україні ухвалили закон про фріланс: що передбачено

Верховна Рада ухвалила законопроєкт №5161 про нестандартні форми зайнятості, до яких відноситься діяльність фрілансерів.

Законопроєкт вводить нову форму трудового договору – з нефіксованим робочим часом. Такі трудові договори будуть альтернативою договорам цивільно-правового характеру.

За трудовим договором з нефіксованим робочим часом працівник матиме змогу офіційно працювати в кількох роботодавців і отримувати базові соціальні гарантії – забезпечення лікарняними, відпустками, достатнім рівнем зарплати тощо.

Новий тип договору передбачає, що працівник отримуватиме зарплату за фактично відпрацьований час або фактично виконану роботу. Мінімальна тривалість робочого часу протягом календарного місяця — 32 години.

Роботодавці не можуть забороняти чи перешкоджати фрілансерам працювати на інші компанії за іншими трудовими договорами із нефіксованим робочим часом.

Також роботодавець не може мати більше 10% трудових договорів із нефіксованим робочим часом від загальної кількості укладених ним трудових договорів.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *