В Україні хочуть відправляти на фронт засуджених громадян: хто може потрапити під призов

В Україні можуть розпочати призивати на фронт засуджених громадян. Їм запропонують альтернативу: сидіти за ґратами чи вирушити воювати. Про це йдеться у законопроекті №8243, зареєстрованому у Верховній Раді.

Йдеться не про всіх ув’язнених, а лише засуджених за деякі злочини. Зокрема, за правопорушення на дорогах, хуліганство, шахрайство, а також до списку цих осіб увійдуть корупціонери.

А от якщо людину засудили за злочини проти основ національної безпеки, а також за злочини по статтям: 115, 146–147, 152–156, 186, 187, 189, 255, 2551, 257, 258–262, 303–32 , 401–414, 426–433, 436, 437–442 КК України (злочини у сфері обігу наркотичних засобів, військових злочинів, за вбивства, зґвалтування, розбійництво та грабіж, «злодіїв у законі»), то відбувати покарання на фронті їй не запропонують у якості альтернативи перебування за ґратами.

У законопроекті визначаються випадки, коли виконання судових рішень у кримінальному провадженні зупиняються.В Україні хочуть відправляти на фронт засуджених громадян: хто може потрапити під призов

 

Це відбувається, якщо засуджений був призваний на військову службу до набрання законної сили рішенням суду; якщо обвинувачений або засуджений виявив бажання проходити військову службу по призову під час мобілізації; якщо матеріали кримінального провадження були витребовані суддею-доповідачем під час підготовки касаційного розгляду, але протягом трьох місяців до суду не надійшли з причин знаходження їх на тимчасово окупованій території України або у місцях проведення бойових дій.

Якщо законопроект набуде чинності, то проходження військової служби під час мобілізації зараховуватимуться у строк відбування злочинцем покарання у вигляді позбавлення волі.

Цей законопроект набуде чинності лише після підпису президента.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *