В Укренерго назвали два побутові прилади, які вживають найбільше електроенергії

Українцям доводиться змінювати свої звички та вчитися використовувати електроприлади економніше. Багато людей почали програмувати пральні машини та бойлери на нічний час, а також відмовлятися від підігріву їжі в мікрохвильовій печі або використання електрочайника. Однак, усі перераховані вище побутові прилади не є найбільш енерговитратними.

За підрахунками «Укренерго», понад чверть усієї електроенергії (28%) з’їдають комп’ютери (до 80 кВ/год) та телевізори (до 30 кВ/год).

Наприклад, комп’ютер, за умови використання щодня протягом п’яти годин, може витрачати від 20 кВт/год. Однак у потужних геймерських комп’ютерів і великих телевізорів споживання може досягати 80 кВт/год та 30 кВт/год на місяць відповідно.

А ось працюючи за ноутбуком, ви заощаджуєте електроенергію. Цей прилад набагато енергоекономніший. Якщо телевізор працює 1-2 години на день, це теж сильно не збільшить витрату електрики. Але дозволяти собі таку розкіш, як заснути, залишивши телевізор увімкненим, наразі собі не можна.

В Укренерго назвали два побутові прилади, які вживають найбільше електроенергії

Українців просять відмовитись від використання кількох енерговитратних приладів одночасно. Потрібно вибрати: або ви вмикаєте і дивитеся телевізор або комп’ютер, але не все одразу.

На третьому і четвертому місці за кількістю електроенергії, що витрачається, — холодильник і пральна машинка. Вимикати холодильник не потрібно, а ось прати найкраще вночі, тоді машинка споживає менше електроенергії. Також можна відмовитися від електричного чайника та заощадити до 22 кВт*годину на місяць.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *