В уряді підтвердили інформацію щодо підвищення тарифів на електроенергію для населення

В Україні підвищуватимуть тарифи на електроенергію для населення. Їх не переглядали вже кілька років, і вони абсолютно не відповідають реальній вартості електроенергії. Тому зволікати з цим процесом не будуть, і вже за кілька місяців тарифи можуть стати вищими.

Такою інформацією поділився голова НКРЕКП Костянтин Ущаповський в інтерв’ю, яке він дав виданню Forbes.

Нинішні тарифи на електроенергію, за якими платить населення, абсолютно економічно не обґрунтовані. Справжня вартість світла в рази дорожча. Отже, утримувати чинні тарифи для населення далі не неможливо.

«Тарифи не переглядалися з 2017 року, вони економічно не обґрунтовані та не ринкові», – каже Ущаповський.

Зараз в уряді розглядають кілька варіантів підвищення тарифів на електроенергію, каже очільник Нацкомісії. Один із них – миттєве підвищення до ринкового рівня (за один раз). У цьому випадку має відразу включитись потужна система субсидування для тих, хто не в змозі буде платити за високими розцінками.

Крім того, є також пропозиції переглянути тарифи залежно від обсягів споживання електроенергії, зробити градацію більш відчутною, ніж вона є зараз. Нагадаємо, що зараз домогосподарства, які споживають до 250 кВт-год на місяць платять за тарифом 1,44 грн, а тим, що споживають понад 250 кВт-год, доводиться платити по 1,68 грн за кіловат.

В уряді підтвердили інформацію щодо підвищення тарифів на електроенергію для населення

Влада також розглядає змішані варіанти, за яких тарифи підвищать для всіх, але й водночас залишать градацію залежно від обсягів споживання.

«Фінальне рішення щодо перегляду тарифів в будь-яку сторону – це зона відповідальності уряду», – налогосив Ущаповський.

Такі саму інформацію днями оприлюднив і заступник голови Офісу президента Ростислав Шурма. Він також повідомив, що влада готує підвищення тарифів на електроенергію для населення, і що це – питання найближчого часу.

«Думаю, протягом місяця-двох ми вийдемо з урядом з пропозиціями, баченням цієї системи», – повідомив чиновник.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *