Глава Мінцифри розповів, за яких умов в Україні з’являться онлайн-вибори

Віцепрем’єр-міністр – міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров заявив, що про впровадження виборів через «Дію» зараз не йдеться взагалі.

Про це він заявив в інтерв’ю «Радіо Свобода».

На запитання про використання застосунку для «більш глобальних цілей», ніж опитування, які вже проводяться у «Дії», Федоров сказав, що зараз взагалі немає такої мети – займатися виборами через «Дію».

«Щоб робити онлайн-вибори, потрібна неймовірна довіра до влади, правоохоронних органів, судової системи і до електронної системи і високий рівень цифрових навичок у населення. Якщо всі ці компоненти будуть разом, і буде довіра один до одного, тоді можна будувати електронні вибори. Тому потрібно будувати ці інститути. Ми також цим займаємось», – наголосив він.

Водночас міністр цифрової трансформації не відкидає використання державного сервісу «Дія» для перепису населення в Україні.

Він зазначив, що Мінцифри розробило методологію другого всеукраїнського перепису населення, який має бути проведено вже комбінованим методом, імовірно з застосуванням «Дії».

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *