День міста в режимі онлайн

Цьогоріч Броварам виповнюється 390 років. Карантин вносить свої корективи не лише у повсякденне життя, але й у свята. Тож, на жаль, цього року звичних для броварчан багатолюдних заходів у місті не буде. Адже згідно рішення комісії з ТЕБ НС (техногенно екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій) на території міста Бровари з 00.00 год. 14 вересня 2020 року встановлено «жовтий» рівень епідемічної небезпеки поширення Covid-19 та введено низку додаткових обмежень . Натомість культурний простір Броварів приготував для містян цікаву онлайн-програму, також відбудуться заходи локального формату в міських бібліотеках, КПЦ «СвітЛиця», МКЦ «Прометей» та інших.
Тож броварчани святкуватимуть 390-ту річницю рідного міста у новому форматі. Що ж пропонують заклади культури містянам? Багато цікавого.
Відеопривітання від дитячих творчих колективів
Трансляція концерту відбудеться в онлайн форматі 19 вересня, побачти його можна буде на Ютюб-каналі міського відділу культури.
Проект «Хобі броварчан»
Започаткований він був ще в липні місяці цього року. За цей час команді відділу культури вдалося відзняти 39 сюжетів про броварчан та їх різноманітні захоплення. Фінальні зйомки відбулися на початку вересня. Тож всі відеоролики буде продемонстровано 19 вересня на сторінках Фейсбук «Мої Бровари», «Бровари – культурний прос­тір» та Ютуб-каналі відділу культури.
«Майстерня»
Це буде офлайн-виставка робіт майстрів, які приймали участь у проекті «Хобі броварчан» й тих, надзвичайно цікавих містян, котрі з якихось причин не забажали приймати участь у зйомках відео. Проходитиме виставка у МКЦ «Прометей» до третього жовтня включно.
Вітання від музичної школи та школи мистецтв
Ці вітання надійдуть від вокального, хореографічного та образотворчого відділень Школи мистецтв. Зокрема, юні художники підготували виставку робіт, присвячених Дню міста, хореографи відзняли сюжети зі флешмомбом, котрий вони проводили на вулицях міста, а вокалісти продемонструють пісенні таланти. Всі відео можна буде переглянути на Фейсбук-сторінці Школи мистецтв.
«Коло друзів»
Цей проект започатковано міським клубом.
Він включає п’ять різних напрямків: літературний, вокальний, хорео­графіч­ний, майстерності та здорового способу життя. Кожен з них матиме окреме клубне формування, що збиратиме людей різного віку за інтересами. За сприяння відділу культури шукатимуть місця, для можливості таких людей гуртуватися, займатись улюбленою справою разом та організовувати концерти чи майстер-класи. В перспективі це створить у місті осередки для проведення містянами дозвілля за інтересами.
Проект від платформи «ТепЛиця»
У День міста «ТепЛиця» запросить броварчан, котрі змогли перетворити свої захоплення у бізнес для проведення мотиваційних зустрічей, які пройдуть під гаслом: «Хочеш все життя не працювати – займайся улюбленою справою». Своїм досвідом поділяться спортсмени, власники кав’ярень, блогери та SMMники. На завершення аудиторія отримає ряд порад та невеличкий курс арт-терапії від художниці Елеонори Лінке. Зустрічі відбудуться в малій залі МКЦ «Прометей». Відвідати їх можна за попередньою реєстрацією через Фейсбук-сторінку КІП «ТепЛиця».
Фестиваль мотанок у «СвітЛиці»
Всеукраїнський фестиваль ляльок-мотанок «Наша лялька» організував Культурно-просвітницький центр «Світ­Лиця». КПЦ та броварчанка-майстриня Леся Гронська. До участі у ньому ( у форматі онлайн) залучили майстринь з усієї України. І вони на­дішлють на фестиваль свої роботи та запишуть відео­історії кожної ляльки. Прослухати їх можна буде завантаживши QR-код кожної ляльки. Відвідати Фестиваль можна з 19-го по 26-те вересня за адресою: вул. Ярослава Мудрого, 1, культурно-просвітницький центр «СвітЛиця».
Крім того, на День міста «СвітЛиця» проведе квест у Парку Шевченка. Участь можуть прийняти всі охочі, заохочувальні призи отримають абсолютно всі учасники квесту.
Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *