Де в Україні будуть найбільші проблеми з опаленням: експерт озвучив прогноз

У містах України, які наближені до зони бойових дій, в частині багатоквартирних будинків не буде опалення, а в деяких будуть проблеми з подачою тепла. Серед міст, які не можуть не опалюватися взимку чи мати перебої, – Запоріжжя, Харків та Миколаїв.

При цьому в кожному випадку слід розбиратися окремо, бо в різних містах ситуація різна. Про це у коментарі OBOZREVATEL розповів голова правління Спілки споживачів комунальних послуг Олег Попенко.

«Кожний випадок – це окрема якась історія. Десь буде тепло, десь ні. З самого початку, я декілька місяців говорю, що з міст, які наближені до зони бойових дій, потрібно виїзджати, тому що там у більшості багатоквартирних будинків не буде опалення. А це ж можна казати, наприклад, і про Запоріжжя, Миколаїв – це 100%, ще й казали що Харків, що не буде опалення. А от у Слов’янську, наприклад, подали опалення. Хоча спочатку прогнози були невтішні – що там опалення не буде. Тому в кожному випадку потрібно вивчати ситуацію. Немає єдиного рецепту, бо завтра можуть влучити російськими ракетами, і все – не буде опалення в конкретному місці», – сказав експерт.

Раніше Попенко розповів, що якщо з початком опалювального сезону в Україні в квартиру не почало надходити тепло або ж була помічена неналежна якість надання послуг теплопостачання, варто звернутися в теплопостачальну компанію. Є й інший варіант – зателефонувати на «гарячу лінію» в місцевий орган виконавчої влади.

«По-перше, потрібно звернутися в теплопостачальну компанію з приводу неналежної якості надання послуг теплопостачання, а по-друге – є «гаряча лінія» в більшості великих міст, куди ви можете звернутись щодо відсутності або неякісного опалення. У Києві це номер 1551, в інших містах там інші цифри, тобто можна туди звернутися», – сказав фахівець.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *