Для українців готують річні тарифи на газ. Навіщо їх вводять і чим вони вигідні

Для українців розробляють річні тарифи на газ: в них вартість блакитного палива буде незмінною протягом усього року. Але є нюанс: влітку вона буде вищою за ринкову, а взимку — нижче. Головна перевага такої ціни — її передбачуваність. Зараз гранична ціна на газ для населення — 6,99 грн за кубометр, але вже в кінці опалювального сезону вона збільшиться, і невідомо, зменшать її до початку наступної осені.

Формування річних тарифів обговорили на засіданні Кабміну, повідомляє пресслужба відомства.

За словами прем’єр-міністра Дениса Шмигаль, населення не повинно щомісяця відслідковувати, як змінюються ціни на ринку газу. Тому річний тариф повинен захистити людей від різких коливань цін.

«Відкриття ринку газу в Україні стало важливим і потрібним кроком, який через конкуренцію повинен демонополізувати галузь і дати можливість людям обирати найкращого і найбільш вигідного для себе постачальника. Наступним кроком має стати річний продукт на газ, щоб люди укладали контракти за фіксованою ціною на цілий рік і могли розраховувати свої витрати», — пояснив прем’єр.

Наступна нарада з цього питання проведе вже НКРЕКП безпосередньо з представниками теплокомуненерго.

Як повідомляли Українські Новини, в Кабміні розглядають план утримати тарифи на газ до кінця 2021 року на рівні не більше 6,99 грн за кубометр.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *