Доведеться викинути: названо температуру, при якій не можна прати речі

Багаторазові та часті цикли прання призводять до того, що речі стають тьмяними та втрачають колір. Причиною може бути неправильно підібраний порошок, надто жорстка вода чи використання хімічних засобів.

Але, за словами фахівців, найчастіше речі псуються через неправильно встановлену температуру прання. При якій температурі не можна прати речі – читайте у матеріалі OBOZREVATEL.

Є думка, що краще прати речі у гарячій воді. Так жир та забруднення швидше розчиняться під впливом високих температур. Насправді єдине, чого можна досягнути пранням у надто гарячій воді – це ефекту зіпсованих речей.

Тож, обираючи температуру на пральній машинці не вмикайте надто високі позначки. Експерти кажуть, що лише дитячі сорочки або постільну білизну можна прати при температурі 90 градусів. Решта речей просто зіпсується.

Тому оптимально прати речі при температурі 30 градусів. Це заощадить електроенергію та не вплине на стан одягу.

До речі, експрес-режим підходить не для всіх тканин і робить прання більш енергоємним. А економічний режим дає змогу використовувати менше води та енергії, хоча прання здійснюється протягом довшого періоду часу. 90% споживання енергії пральною машиною припадає на нагрів води. Обертання барабана споживає дуже мало енергії в порівнянні з цим. Прання при нижчій температурі споживає до 59% менше енергії, що може зменшити рахунки за електрику та воду.

Крім того, популярні нині біо-порошки місять спеціальні ферменти, які втрачають дію за температури вище 30 °C.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *