Ексголову Верховного суду Князєва заарештували із заставою у понад 107 млн гривень

Колишньому голові Верховного суду Всеволоду Князєвуякий втратив довіру колег і був усунений з посади після підозри в отриманні хабаря в особливо великих розмірах, обрано запобіжний захід. Його заарештували із заставою у понад 107 млн гривень.

Про це повідомила пресслужба САП у четвер, 18 травня. Як зазначається, строк дії запобіжного заходу – до 14 липня.

Князєва взяли під варту в залі суду.

«Слідчий суддя Вищого антикорупційного суду частково задовольнив клопотання детективів НАБУ, погоджене прокурором САП, та обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення 107,360 млн грн застави колишньому голові Верховного суду«, – йдеться у повідомленні.

Ексголову Верховного суду Князєва заарештували із заставою у понад 107 млн гривень

Зазначимо, що раніше НАБУ та САП подали клопотання про обрання запобіжного заходу Князєву у вигляді тримання під вартою з альтернативою 150 млн грн застави.

Раніше Вища рада правосуддя, уповноважена ухвалювати рішення щодо чиновників свого відомства, схвалила утримання Князєва під вартою. На цьому наполягали прокурори САП та українська громадськість, яка обурена масштабами корупції в умовах війни з Росією.

Нагадаємо, що детективи НАБУ провели справжню спецоперацію для викриття Князєва у хабарництві. Вони підіслали до офісу підозрюваних нову «співробітницю-студентку» – а насправді агента відомства, якому вдалося записати розмови, які стали доказами хабарництва.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *