Заброньованих працівників зможуть мобілізувати, але не всіх: подробиці нового законопроекту

В Україні хочуть змінити критерії бронювання військовозобов’язаних працівників на період мобілізації. Відповідний законопроект уже зареєстрований у Верховній Раді і чекає на підпис президента.

Автори документа пропонують деталізувати перелік тих осіб, які можуть отримати відстрочку від призову, включивши до їх числа таких працівників:

  • органів державної влади, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, у разі коли це необхідно для забезпечення функціонування зазначених органів у особливий період;
  • підприємств, установ та організацій, яким доведено мобілізаційні завдання (замовлення), у разі коли це необхідно для виконання доведених мобілізаційних завдань (замовлень);
  • підприємств, установ та організацій, що здійснюють виробництво товарів, виконання робіт та надання послуг оборонного призначення для задоволення потреб Збройних Сил України, інших військових формувань у особливий період, у разі коли це необхідно для виконання зазначених заходів;
  • підприємств, установ та організацій, які є критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення у особливий період.

Заброньованих працівників зможуть мобілізувати, але не всіх: подробиці нового законопроектуНовий законопроект про внесення змін до Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» визначає умови, за яких вищезазначені категорії громадян підлягають бронюванню. При цьому особи, які потраплять до списків бронювання, можуть бути призвані на військову службу «за їхньою згодою», тобто добровільно.

Документ був зареєстрований 22 серпня 2022 року, тепер він має пройти два читання у Верховній Раді та отримати підпис президента.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *