Зарплати педагогам будуть підвищувати: в МОН розповіли про плани на 2021 рік

Зарплати педагогів в Україні планують підняти з 1 січня 2021 року. Посадові оклади збільшаться на 20%. В цілому, за рік – від квітня 2020 року підвищення складе близько 30%.

Як розповів міністр освіти та науки Сергій Шкарлет в інтерв’ю для «Українського радіо«, у Міносвіти підготували законопроєкт на тему соціальних гарантій педагогічним і науково-педагогічним працівникам у разі зараження коронавірусом.

«Ця пропозиція вже узгоджена, і ми чекаємо від Президента внесення його до парламенту. Я думаю, що, коли Рада запрацює, Президент внесе цю пропозицію», — розповів міністр.

Також Сергій Шкарлет повідомив, що розроблено проєкт постанови Кабміну, яким передбачається збільшити зарплати медичним працівникам закладів освіти на 20%. Він вже направлений на погодження до центральних органів виконавчої влади. За словами міністра, бюджет освіти на 2021 рік у першому читанні був найбільший з 2012 року.

«Ми отримали плюс 50-100% за всіма показниками, статтями та субвенціями. Ті скорочення, які відбулися між першим і другим читанням, залежать не від того, що у нас забрали гроші. А від того, що збільшення мінімальної заробітної плати з 1 липня було перенесено на 1 грудня. Тобто це операційна різниця. В освіти майже нічого не забрали. Забрали 500000000, тобто капітальні витрати. Але я впевнений, що протягом 2021 зможемо дещо надолужити, певним чином перерозподілити бюджет, і ми за це будемо боротися», — пообіцяв міністр освіти та науки України.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *