Засоби ППО не можуть покрити всю територію України. Ігнат вказав на дієву альтернативу

Засоби ППО не можуть покрити всю територію України, через свою нечисленність. Тому дієвими в боротьбі проти зброї ворога наразі стають мобільні вогневі групи, озброєні стрілецькою зброєю чи кулеметами, ефективність яких дедалі зростатиме.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву полковника, речника Командування Повітряних Сил ЗСУ Юрія Ігната під час телемарафону.

«Ми в таких реаліях, що не можемо зараз покрити всю територію країни засобами ППО. Patriot надходять, але і С-300, і «Буки» теж не довговічні. Треба розуміти, що ця техніка теж на межі можливостей. Ми поступово йдемо шляхом заміни радянського парку техніки ЗРК, а мобільно-вогневі групи це те що вдалося зробити і вдається нарощувати», — розповів він.

За словами Ігната, ефективність мобільно-вогневі групи щоразу зростає

«Навіть радіотехнічна бригада, яка призначена більше відстежувати повітряний простір, минулого разу знищила із 10 БПЛА половину і саме вночі», — навів приклад він.

Він зазначив, що озброєння, яке застосовується проти України, як не крути, все новітнє, навіть якщо використовуються якісь примітивні засоби.

«Всеодно ніде такої практики у світі немає. Тому українські захисники і наше виробництво, яке нарощує оберти, пристосовується до реалій сучасної війни і виготовляють новітні засоби. Це навіть банальні квадрокоптери, з яких скидають ті ж самі гранати — це теж винахід цієї війни», — додав Ігнат.

Коментуючи питання про ефективність систем С-UAS, які планують передати Україні США, Ігнат зазначив, що це комплекси малого радіуса дії. На його думку, якщо б цих комплексів було дуже багато, тоді б було ефективно.

«Що таке 5-10 комплексів? Ну це прикрити десь один об’єкт важливий. Я хочу сказати, що ефективність мобільних вогневих груп, озброєних власне стрілецькою зброєю, кулеметами, а до них додаються пристрої нічного бачення, тепловізійне обладнання, оптика і прожектори і лазери, я думаю, що ефективність мобільних вогневих груп і далі зростатиме», — спрогнозував він.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *