За стрілецький комплекс “Сапсан” конфліктують дві асоціації ветеранів

У Броварській міськраді депутати земельної комісії знову заслухали доповідь про подробиці майнового конфлікту між двома ветеранським організаціями учасників АТО, – повідомляє Brovarymedia.

Конфліктують ветерани за майновий комплекс колишнього “Сапсану”, який розташований на вулиці Броварської Сотні. ГО “Асоціація ветеранів та учасників бойових дій “Купол” викупила цей майновий комплекс через аукціон за 8,5 млн грн при стартовій ціні лота – близько 3 млн грн, але розпочати ним користуватися не може через конфлікт з “неназваним ГО”.

Як повідомляє Brovarymedia, на місці “Сапсана” свою господарську діяльність здійснювало ГО “Варта Київської Русі” Олександра Чекмаза. З сплачених за майновий комплекс 8,5 млн грн, за твердженням представника ГО “Купол”, на рахунки “Варти Київської Русі”, в якості компенсації за втрати того, що було збудовано для господарської діяльності, пішло 5,5 млн грн.

Спортивно-стрілецький клуб “Сапсан” орендував стрілецький стенд в Міністерства оборони з 1999 року. У 2006 року Міноборони відмовилося від 167 га території військових і земля відійшла місту, а нерухоме майно на ній залишилося у відомстві Міноборони. Через 10 років “Сапсан” отримав статус бази олімпійської та параолімпійської підготовки. Згодом кожен наступний прем’єр-міністр України підтверджував цей статус. Але п’ять років тому Міноборони вирішило, що розбірні захисні навіси над майданчиками для стрільби це – самовільна забудова і вирішило розірвати договір про оренду майна. 27 березня 2017 року представники Київського квартирно-експлуатаційного управління Міноборони перевірили “Сапсан-спорт”, та вирішили, що база має звільнити територію.

КОЛИШНІ ВЛАСНИКИ НА ТЕРИТОРІЇ

ВСТАНОВИЛИ ПІХОТНІ МІНИ ТА РОЗТЯЖКИ

Наразі все майно “Варти Київської Русі” зосередили в одному приміщенні, доступу до якого немає у нових власників. Численні виклики поліції та інших служб результату не дають. Під час “гострої фази конфлікту” доводилося викликати СБУ, Поліцію та ДСНС, позаяк колишні власники на своїй колишній території встановили піхотні міни та розтяжки…

Все це довелось демонтувати та передати СБУ та ДСНС. Також попередні власники у варварський спосіб демонтували електричну проводку, сантехніку, труби водопостачання в приміщеннях тиру “Сапсану”.

НАРАЗІ НЕВІДОМО, ХТО МОЖЕ ДОПОМОГТИ У ВИРІШЕННІ КОНФЛІКТУ

Втім депутати земельної комісії погодилися наступного дня після комісії виїхати на місце для з’ясування обставин.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *