З червня зарплати педагогів у середньому будуть недофінансовані на 17% щомісяця

Згідно із помісячним розписом видатків державного бюджету, з червня до грудня 2022 року місцеві бюджети отримуватимуть на 10% зменшений обсяг освітньої субвенції.

Про це йдеться в листі МОН від 25 квітня 2022 року№ 1/4444-22.

Зокрема, відповідно до додатку до постанови Кабміну від 01.04.2022 № 401Освітня
субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам зменшена на 10%, або понад 10,8 млрд гривень.

Ці обсяги освітньої субвенції буде зменшено в червні-грудні. Це призведе до недофінансування видатків на оплату праці педагогів у середньому на 17% щомісяця.

У звʼязку з цим керівники шкіл можуть зменшувати деякі надбавки та доплати вчителям.

Проте в МОН наголошують, що вони мають право зменшувати розміри лише тих доплат і надбавок, які встановлені нормативними актами в граничних розмірах або є необов’язковими (за складність, напруженість, виконання особливо важливої роботи, престижність праці тощо) і розмір яких залежить від наявного фонду заробітної плати, затвердженого в кошторисі.

Тож МОН просить керівників закладів освіти переглянути свої рішення про зменшення розмірів надбавок і доплат педагогам у квітні, зокрема тих, що встановлюються за додаткову роботу (класне керівництво, перевірку навчальних робіт тощо).

Водночас Міносвіти планує ініціювати зміни до деяких постанов Кабміну, що регулюють встановлення надбавок і доплат з урахуванням зменшеного обсягу освітньої субвенції.

Переглянути лист МОН можна нижче

 

Завантажити документ

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *