З 1 серпня зміняться виплати військовим: Кому скоротять, а кому додадуть

З 1 серпня кардинальних змін у нарахуванні військовослужбовцям виплат не відбудеться, проте деякі перетрубації таки передбачені.

Хто із захисників зможе отримувати додаткову грошову допомогу, а кому зменшили кількість виплат.

Нова щомісячна допомога військовим

Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 7141, згідно з яким українські захисники щомісячно отримуватимуть додаткові фінансові виплати. Розмір виплати буде розраховуватися у кратному розміру до мінімальної заробітної плати (МЗП), встановленої на 1 січня календарного року. Станом на 01.01.2022 року це 6500 грн.

Хто отримає допомогу:

  • особи, яким присвоєно звання Герой України з врученням ордена Золота Зірка;
  • лицарі ордена Богдана Хмельницького трьох ступенів (повні лицарі);
  • кавалери ордена За мужність трьох ступенів (повні 2 кавалери).

Який розмір виплат передбачений для різних категорій осіб:

  • 6500 грн (одна МЗП) — кавалерам ордена За мужність трьох ступенів (повні 2 кавалери);
  • 13000 грн (дві МЗП) — лицарям ордена Богдана Хмельницького трьох ступенів (повні лицарі);
  • 19500 грн (три МЗП) — особам, яким надано звання Герой України з врученням ордена Золота Зірка.
 

Виплати також отримають члени сімей померлих або нагороджених посмертно осіб, яким надано звання Герой України з врученням ордена Золота Зірка, лицарів ордена Богдана Хмельницького трьох ступенів (повні лицарі) та кавалерів ордена За мужність трьох ступенів (повні кавалери). Допомога буде виплачуватися у розмірі від трьох до однієї (у розрахунку на місяць на сім’ю) мінімальної зарплати, повідомляє НВ.
.

Виплати 30 тисяч гривень отримають не всі

У липні Уряд вніс зміни до постанови № 168, які передбачають, що не всі військовослужбовці під час несення служби можуть отримати додаткову виплату від державу у розмірі до 30 тисяч гривень. Виплату не скасували, але нараховувати її почали по-новому.

Винагороду у 30 тисяч гривень під час воєнного стану зможуть отримати усі військовослужбовці, а також ті рядові солдати та начальники Державної кримінально-виконавчої служби, які несуть службу в органах і установах зазначеної Служби в межах територіальних громад, які розташовані в районі проведення воєнних (бойових) дій або перебувають в тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні).

Не отримають виплату особи рядового і начальницького складу Державної кримінально-виконавчої служби, яким така винагорода виплачується пропорційно часу проходження служби в розрахунку на місяць.

Також у липні Кабмін вніс деякі зміни до постанови № 168. Відповідно до них особам, які несуть службу під час воєнного стану, сума додаткових виплат буде нарахувуватися по-новому. Станом на сьогодні ці зміни не стосуються військовослужбовців ЗСУ, а лише окремих категорій правоохоронців.

Також нещодавно Верховна Рада прийняла законопроєкт, згідно з яким військові отримали захист від колекторів на термін дії воєнного положення та на 90 днів після його закінчення або скасування.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *