«Карантин вихідного дня» або комендантська година: українцям готують неприємний «сюрприз» з 9 листопада

З понеділка, 9 листопада, в Україні можуть значно посилити карантинні обмеження — аж до введення комендантської години і штрафів за його порушення. Про це повідомили джерела Української правди у Кабінеті міністрів і офісі президента.

За їхніми даними, самим м’яким варіантом може бути «карантин вихідного дня». За даними джерел ресурсу» Країна», його можуть ввести вже з п’ятниці, 6 листопада. Буде заборонена робота всіх ресторанів (крім роботи на винос), а також фудкортів і розважальних зон в торгових центрах.

До слова, на засіданні Ради 3 листопада депутати прийняли в першому читанні законопроект про штрафні санкції за недотримання масочного режиму. Документ, який підтримав 251 нардеп, передбачає покарання за пропуск, допуск особи в громадські будівлі, споруди, громадський транспорт під час дії карантину без одягнених засобів індивідуального захисту, в т.ч. респіраторів або захисних масок, що закривають ніс і рот.

Розмір штрафів для юридичних осіб повинен бути встановлений від 200 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (тобто 3400 — 5100 гривень).

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *