КОДА готова розглянути питання обласної підтримки громад для стабільного проходження опалювального сезону

Київська облдержадміністрація (КОДА) готова розглянути питання обласної підтримки громад задля забезпечення стабільного проходження нового опалювального сезону. З цією метою вже розпочали розробляти спеціальну програму.

Про KV стало відомо з повідомлення прес-служби КОГА, в якому посилаються на заяву голови КОДА Василя Володіна.

“Уже стартує опалювальний сезон. Тож дуже важливо, щоб всі теплопостачальні підприємства Київщини запустились в роботу вчасно та працювали без збоїв, а наші жителі були забезпечені стабільною подачею тепла. З цією метою за ініціативою Президента України Володимира Зеленського укладено Меморандум, за яким підприємствам теплопостачання надано ціну значно нижчу за ринкову як для населення (7,42 грн. за м. куб.), так і для бюджетної сфери (13,6 грн за м. куб), а також передбачено місцевим бюджетам компенсатори. В той же час, усвідомлюючи всю актуальність цієї ситуації, Київська облдержадміністрація також готова розглянути питання обласної підтримки наших громад стабільно пройти новий опалювальний сезон. З цією метою ми вже розпочали розробляти спеціальну програму”, – акцентував Василь Володін.

Також очільник Київщини закликав голів органів місцевого самоврядування регіону активно долучитись до розробки програми з практичного боку. Йдеться про проведення розрахунків та надання економічних обґрунтувань щодо часткового покриття різниці в тарифах.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *