Кожне друге місто на Київщині переобрало чинного мера — рух «Чесно»

За офіційними результатами місцевих виборів 2020 року, із 24 міських голів Київської області 13 були переобрані. Ще двоє переможців виборів виконували у своїх містах обов’язки мера. У Броварах і Борисполі відбудуться повторні вибори.

У матеріалі руху «Чесно» зазначається, що найбільше міських голів було обрано від партії влади: «Слуга народу» перемогла у 6 із 24 громад області.

По три мери представляють партії «Європейська солідарність» і «За майбутнє», два мери – «Наш край». По одному міському очільнику представляють такі партії, як «Нові обличчя», «Березанська громада», «Пропозиція» та «Партія національного егоїзму».

Згідно з аналізом руху, з політичної мапи мерів Київщини зникли такі проекти, як «Воля», «Рідне місто» та партія «Самопоміч». Натомість з’явилися нові – «За майбутнє», «Березанська громада», «Пропозиція» та Партія національного егоїзму.

Щодо гендерного представництва, то з-поміж міських голів лише чотири жінки: по одній представниці «Слуги народу» та «Євросолідарності», а також дві самовисуванки.

Лише чотири самовисуванці стали мерами в Київській області. На місцевих виборах 2015 року таких було 10.

Місцеві вибори в Україні відбулися 25 жовтня.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *