Компанія «Юнігран», на власників якої наклав санкції Зеленський, продовжує працювати під Києвом (відео)

Компанія «Юнігран», яку пов’язують з росіянином Ігорем Наумцем, продовжує здійснювати перевезення піску на Броварщині, у районі села Пухівка. Причому купує пісок у другої компанії, яку Наумець переписав на родича – «Будіндустрія-сервіс ЛТД» .

Роботу вантажівок зафіксував 6 червня під Києвом журналіст Роман Литвин.

Роман Литвин потрапив у кар’єр, де безперешкодно працював екскаватор — нагрібав пісок у вантажівку.

У кар'єрі під Броварами і далі курсують вантажівки ТОВ ''Будіндустрія-сервіс ЛТД''

При цьому ні оператор екскаватора, ні водій вантажівки не звертали уваги на свідка своїх дій. Між тим вони перебували на території підприємства ТОВ «Будіндустрія-сервіс ЛТД», пов’язаного з підсанкційним власником ТОВ «Юнігран» Наумцем.

На місце подій викликали поліцію, журналіст надав пояснення та написав заяву. Правоохоронці техніку описали, але нічого не вилучили та не опечатали.

Броварська поліція відмовилася реагувати

Отже, підсумовує журналіст, Броварська поліція відмовилася реагувати. Тож піщані браконьєри продовжать свою роботу.

Начальник поліції Броварів Кирило Самойленко

На місці подій зафіксували дві вантажівки, стверджує Роман Литвин. Вдалось побачити документи, на підставі яких стало зрозуміло, що підсанкційна компанія ТОВ «Юнігран» продовжує працювати.

Водій першої вантажівки показав документи, згідно з якими продає пісок ТОВ «Будіндустрія-сервіс ЛТД», перевізник — ТОВ «Юнігран», вантажоодержувач — ТОВ «Будтемп».

Товарно-транспортна накладна

Водій другої вантажівки водій також показав торгово-транспортну накладну. У накладній вказано, він возить пісок на завод «Стоунлайт» (Бровари, Київщина).

Водій показує ТТН

Зазначимо, завод «Стоунлайт» — це насправді компанія ТОВ «Орієнтир-буделемент», яка займається виготовленням виробів з бетону. Компанія має бенефіціарів — двох братів Андрія та Олександра Шпигів. Серед співзасновників — компанія з управління активами ТОВ «КУА Брайтф’юче ессет менеджмент», якою також володіють брати.

Youcontrol - про ТОВ ''Орієнтир-буделемент'' (завод ''Стоунлайт'')

Представник «Стоунлайт» Віктор Грабчак погодився поспілкуватись з журналістом.

Віктор Грабчак, директор заводу ''Стоунлайт''

Директор повідомив, що, дійсно, раніше працював з ТОВ «Будіндустрія-сервіс ЛТД». Однак з початку 2022 року з «Будіндустрія-сервіс ЛТД» жодного нового договору не укладено. Водночас з 2021 року ця компанія заборгувала піску на 3 млн грн.

Між тим «Будіндустрія-сервіс ЛТД» неодноразово ловили на вивозі піску з арештованих земель. Зокрема у березні 2023 року журналіст ІА «СтопКор» виявив кілька вантажівок, які завантажувались піском у все тому ж кар’єрі у селі Пухівка. Тоді «на відмінно» спрацювали правоохоронці з «Укртрансбезпеки»: на водіїв склали протокол через перевантаженість. Але, як свідчить сьогоднішній запис, робота у кар’єрі і далі «кипить».

Зазначимо, компанія ТОВ «Юнігран» і ТОВ «Будіндустрія-сервіс ЛТД» пов’язані з підприємцем та громадянином рф Ігорем Наумцем. Чоловік має російський паспорт, маєтки та квартири у Москві та окупованому Криму. Наразі він перебуває у Празі і звідти кілька місяців тому прокоментував, що невинний ні в чому — стверджував про «рейдерство».

Весною 2023 року компанія, якою володіє Наумець — ТОВ «Юнігран» — потрапила у санкційні списки РНБО. Компанія зареєстрована у місті Малин Житомирської області, де, до речі, також володіє кількома гранітними кар’єрами.

Коли стало зрозуміло, що бізнес під загрозою, його терміново переоформили. 99% ТОВ «Юнігран» віднедавна стали належати Westgrinite Holdings Limited — ця компанія зареєстрована на Кіпрі, нею керує громадянка Елена Калпа. А ТОВ «Будіндустрія-сервіс ЛТД» має керівником Володимира Наумця, родича Ігоря Наумця.

Ігор Наумець — під персональними санкціями РНБО, на його власність, активи накладено арешт: майном має розпоряджатись АРМА. Втім візит журналіста Романа Литвин на кар’єр у селі Пухівка на Київщині показує, що чомусь арешт на ТОВ «Юнігран» та ТОВ «Будіндустрія-сервіс ЛТД» не подіяв — вони і далі везуть пісок, куди їм треба.

Нагадуємо, через діяльність проросійської компанії Наумця ТОВ «Юнігран» на Житомирщині сталось екологічне лихо: змінила русло річка Ірша — поступово затоплює місцевий кар’єр.

Ще більше гарячих та ексклюзивних новин – у нашому телеграм-каналі та Facebook!

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *