Локдаун у Києві: з’явилося уточнення по роботі транспорту

У Києві з 5 квітня набирають чинності жорсткі обмеження. Під заборону потрапляє користування громадським транспортом для всіх крім медиків, рятувальників, правоохоронців та представників деяких інших професій. Але приїхати з передмістя в столицю можна буде з більшою ймовірністю.

Як будуть організовані пасажирські перевезення приміського напряму розповів голова Київської облдержадміністрації Василь Володін.

Про це він заявив в ефірі телеканалу «Україна 24«.

Під час локдауну в Києв буде ходити приміський транспорт з області, хоча кількість місць буде обмежена. Коментуючи карантинні обмеження, Володін зазначив, що маршрутки не скасували тільки за умови, що наповнюваність салону становитиме не більше 50% сидячих місць.

«Ми не закривали повністю транспорт, тому що у нас дуже великі відстані по території області. Ми залишили 50% сидячих місць, і ця вимога у нас дотримується, але зобов’язали транспорт курсувати тільки в години пік», — розповідає голова.

При цьому, щоб дістатися до столиці спецпропуск по його словам не буде потрібний.

«Перше: дійсно, у нас буде транспорт в Київ ходити. Питання отримання спецперепусток для Києва — це вже регулюється Києвом. І ці спецперепустки підприємства отримували. Але треба не забувати, що у нас є курсування між містами всередині області», — додає Володін.

За його словами, якщо пасажири, що прибувають з області, не мають спецперепустки на підприємство в столиці, «це вже регулювання Києва, а не області».

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *