Лікар розповів, кому потрібне обов’язкове щеплення від грипу: 2 категорії людей

Щепитися від грипу в Україні потрібно тим людям, у яких очікується несприятливий і важкий перебіг захворювання.

Про це розповів в ефірі програми» Сьогодні День » на телеканалі «Україна 24» імунолог Борис Донськой.

Він зазначив, що вагітним жінкам і літнім людям це щеплення потрібно робити обов’язково.

«Це люди з певним набором захворювань, а також вагітні та літні люди. Цим людям дійсно варто. Іншим людям також варто, але рівень — кому і наскільки необхідно — теж різний. Всім людям, хто не хоче перехворіти на грип (а така ймовірність, що він прийде, висока), слід зробити щеплення від грипу», — розповів він.

Донський повідомив, що можна робити два щеплення — від коронавірусу і грипу. Ці щеплення на один одного не впливають, їх можна поєднувати.

Медик звернув увагу на проблему серцево-судинних захворювань.

«Якесь щеплення від летальності серцево-судинних захворювань — це регулярно ходити до кардіолога. Якщо у вас є скарги, якщо у вас є тиск, то певні рекомендації, які вам може надати кардіолог — це якась «щеплення від смерті». У нас дуже багато людей, які ігнорують симптоми — особливо чоловіки середнього і старшого віку. Це чомусь вважається проявом якоїсь «мужності»: у мене тиск високий, але до лікаря не піду», — резюмував він.

Нагадаємо, що в Україну надійшли такі вакцини від грипу: «Ваксигрип Тетра», «Інфлувак Тетра» і «Джісі Флю Квадрівалент». Ці щеплення платні.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *