Мобілізація в Україні: у Міноборони назвали терміни перебування на передовій та умови ротації

Воєнний стан та мобілізацію в Україні продовжили до 19 лютого. Наразі призов триває, але багато чоловіків вже більше ніж півроку перебувають на передовій без відпустки. У Міноборони розповіли, як і коли має відбуватися ротація мобілізованих.

Під ротацією розуміють регулярну заміна особового складу, підрозділів чи військових частин, що виконують завдання у важких, складних або несприятливих умовах, через певний час.

Під час війни ротація означає заміну особового складу, що виконує бойове завдання або несе службу в складних умовах, на інших військовослужбовців.

Періоди ротації ніколи не розголошуються, це війського таємниця. Відомо, що терміни ротації встановлює командування Збройних сил України згідно з потребами та відповідними завданнями військових підрозділів.

Рішення про ротацію ухвалюється за мобілізаційними планами командуванням ЗСУ. З цим питанням військовослужбовець особисто має право звертатися безпосередньо до керівництва своєї військової частини та командування ЗСУ.

Мобілізація в Україні: у Міноборони назвали терміни перебування на передовій та умови ротації

У Міноборони нагадали, що положення про проходження громадянами України військової служби у ЗСУ, затверджене указом президента України від 10 грудня 2008 року №1153/2008, визначає, що у разі оголошення мобілізації і настання особливого періоду заміна військовослужбовців, які проходять службу у місцевостях з установленими строками служби, припиняється.

Максимальний термін перебування на військовій службі під час воєнного стану – до закінчення особливого періоду або до оголошення демобілізації.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *