“Можемо дозволити дуже мало“: у Мінсоцполітики повідомили, що буде з пенсіями у 2023 році

Заступник міністра соціальної політики Віталій Музиченко повідомив, що буде з пенсіями українців до кінця року, а також 2023-го. Він визнав, що економіка України перебуває у кризовому стані. Стало відомо, що буде із виплатами.

З 1 жовтня у державі зросте розмір мінімальної пенсії за віком для непрацюючих громадян. Підвищення пов’язане із зростанням мінімальної зарплати. Вона становитиме 6700 грн. Таким чином, люди, які досягли 65-річного віку та мають повний страховий стаж – 30 років для жінок та 35 років для чоловіків отримуватимуть по 2680 грн.

З 1 грудня в Україні зросте прожитковий мінімум – до 2684 грн – і пенсії знову збільшаться.

Віталій Музиченко під час всеукраїнського телемарафону зазначив, що наступного, 2023 року, таких підвищення не передбачено. У пріоритеті фінансування армії, оборони та безпеки, а також соціальні виплати.

“Можемо дозволити дуже мало“: у Мінсоцполітики повідомили, що буде з пенсіями у 2023 році

За словами чиновника, на соціальні витрати наступного року спрямують близько 800 млрд грн. Безпосередньо на пенсійне забезпечення з бюджету піде 223 млрд. грн.

«Якщо говорити загалом, підвищення соціальних стандартів, яке планується на наступний рік, то рік до року це становитиме 5,4%. Звичайно, це дуже мало, але це те, що ми можемо собі дозволити. Бюджет наступного року формується у тій ж країні. ситуації, яку ми розуміємо. Якщо будуть зміни на фронті, у військовому плані, у соціально-економічному плані, то, звичайно, у пріоритет ми закладемо подальше зростання доходів населення», — зазначив Музиченко.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *