Можуть навчатися і влітку: у МОН розповіли, якими будуть канікули школярів

МОН розглядає різні варіанти канікул, аби це було безпечно і діти отримали якісну освіту.

В Україні, у разі введення «червоної» зони, у школах, де не буде вакциновано 100% освітян для роботи в очному форматі, можуть змістити канікули. МОН рекомендувало в такій ситуації розглянути графік гнучких канікули, але кінцеве рішення ухвалюють на місцях.

Про це заявив міністр освіти та науки України Сергій Шкарлет під час розмови з представниками ЗМІ 29 вересня, передає журналістка ТСН.ua.

«Міністерство освіти рекомендувало листом розглянути гнучкий графік канікул щодо «червоних» зон, де треба 100% вакцинованих освітян, якщо не буде цей відсоток, або від 80% до 100%, засновник може ухвалити рішення гнучкого пересунення канікул», — заявив Шкарлет.

Як приклад, очільник МОН навів ситуацію в одній із одеських шкіл, де із 60 вчителів лише 12 вакциновані, і ті, хто без щеплення на знак протесту вийшли перекрити дорогу. У ситуацію, за словами Шкарлета, втрутилися батьки дітей, які вимагали від освітян вакцинуватися.

«Теж така певна дискусія відбувалася, але виїхали на місце представники департаменту освіти Одеської ОДА. Теж саме: провели роз‘яснювальну роботу. Сьогодні вже додано 16 вчителів, які вакцинувалися. То їм запропонували, у такому випадку, на період, коли це найбільш сприятливі умови, щоб COVID не розповсюджувався, як це показує влітку, змістити канікули, влітку навчатися, такий варіант теж є», — пояснив Сергій Шкарлет. Він наголосив, що наразі розглядають різні варіанти того, щоб освітній процес не зупинився і діти не залишилися без якісної освіти.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *