МОЗ буде закликати до локдауну: Степанов назвав умови

В Україні розпочалася третя хвиля пандемії коронавірусу і в «червоній зоні» опинилося вже чотири області. Ще дев’ять областей знаходяться в «помаранчевій зоні». Глава МОЗ Максим Степанов назвав умови, при яких влада може ввести новий локдаун в країні.

Про це міністр охорони здоров’я розповів в інтерв’ю для видання Strana.

Як зазначив Степанов, найважчий період за захворюваності припаде на березень і квітень. Якщо найближчим часом в червону зону перейде 13 і більше областей, то МОЗ буде закликати до введення локдауну по всій країні.

«Ми фіксуємо зростання госпіталізацій та захворюваності у певних областях, де ми й вводимо «червону» зону. Зараз ми робимо все, щоб не допустити колапсу медичної системи. Ми дивимося на показники: рівень госпіталізації вище 60%, рівень заповнюваності ліжок з доступом до кисню вище 65%, динаміка госпіталізацій вище 50% за сім днів — критерій перевищений», — пояснив Максим Степанов і розповів, за яких умов доведеться вводити локдаун по всій країні.

«У разі перевищення хоча б двох критеріїв упродовж трьох днів поспіль, область автоматом переводиться в «червону зону» протягом 48 годин і знаходиться там до стабілізації ситуації. Якщо ми говоримо про всю країну — якщо понад 13 областей перейдуть в «червону» зону і всі критерії будуть зростати по всій країні – доведеться вводити новий жорсткий локдаун. За нашими прогнозами, нас чекає досить важкий період щодо захворюваності у березні та квітні. Але ми все ж сподіваємося, що при дотриманні захисних заходів по всій країні, такого не станеться», — зазначив глава МОЗ.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *