Міноборони РФ збільшило кількість загиблих солдатів у Макіївці, та звалило вину на них самих

У міністерстві оборони РФ оновили дані щодо кількості загиблих російських військових у ніч проти 1 січня внаслідок удару ЗСУ по місцю їхнього зосередження у будівлі ПТУ в окупованій Макіївці Донецької області. Так, Москва «офіційно» визнала смерть 89 солдатів.

Про це повідомляє РБК-Україна із посиланням на прес-службу Міноборони Росії.

В оборонному відомстві країни-агресора також розповіли, що серед загиблих був заступник командира полку підполковник Бачурін.

Як зазначається в оприлюдненій 4 січня заяві Міноборони РФ, у новорічну ніч артилерією ЗСУ було завдано «удару шістьма реактивними снарядами системи залпового вогню «Хаймарс» по пункту тимчасової дислокації однієї з російських військових частин у районі населеного пункту Макіївка».

Два снаряди нібито перехопило ППО, а чотири — поцілили в будівлю ПТУ №19, в якій розташовувалися російські мобілізовані.

У військовому командуванні РФ розповідають, що в ході розбору завалів залізобетонних конструкцій кількість загиблих збільшилася до 89. Перед цим у російському Міноборони говорили про 63 ліквідованих солдатів.

Тут варто звернути увагу на те, що в Управлінні стратегічних комунікацій ЗСУ повідомляли про знищення близько 400 осіб, а місцеві пабліки писали про 600 осіб.

Тим часом у Міноборони РФ також покладають провину за загибель великої кількості солдатів внаслідок прицільного артилерійського удару ЗСУ — на самих російських військових. Мовляв, нібито їх «обчислили» через телефонні розмови.

«Наразі працює комісія з розслідування обставин події. Але вже зараз очевидно, що основною причиною того, що сталося, стало включення та масове використання, всупереч забороні, особовим складом мобільних телефонів у зоні досяжності засобів ураження противника. Цей фактор дозволив противнику запеленгувати та визначити координати розташування військовослужбовців. для завдання ракетного удару», — стверджує російське командування.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *