Найближчим часом Рада розгляне законопроєкт про скасування ЗНО, ДПА і вступних іспитів (відео)

Через воєнний стан в Україні можуть повністю скасувати ЗНО, ДПА та інші вступні випробування, як-от ЄВІ та ЄФВВ для студентів. МОН вже подало відповідний законопроєкт до Верховної Ради.

Сьогодні голова підкомітету з питань вищої освіти, депутатка від «Слуги Народу» Юлія Гришина повідомила, що законопроєкт розглянуть вже найближчим часом. При цьому, у разі скасування, абітурієнтам забезпечать прозорий вступ до університетів і нормальний навчальний процес.

Що буде зі ЗНО-2022

Юлія Гришина запевнила, що альтернативою ЗНО стане прозора та справедлива система, яка унеможливить «ручний» режим зарахування студентів до закладів вищої освіти.

На жаль, через війну провести ЗНО у звичайному вигляді поки що немає можливості. Тому ми розглядаємо його скасування – одноразово, лише у 2022 році. Натомість ми опрацьовуємо алгоритм, за яким наші абітурієнти вступатимуть до закладів вищої освіти,
– наголосила депутатка.

Вона додала, що цей алгоритм буде із застосуванням інформаційних технологій, щоб уникнути «ручного режиму» зарахування. Так, заявила, що це точно не будуть звичайні вступні іспити до університетів – не планують повертатися до старої системи.

За словами Гришиною, рішення про скасування ЗНО є вимушеним, адже поки немає можливості забезпечити належну підготовку до тестування.

Крім того, вона додала, що всі охочі зможуть вступити до українських ЗВО та навчатися тут – «не потрібно нікуди їхати вступати за кордон».

Зауважимо, через воєнні дії, що тривають в Україні, наразі немає можливості провести пробне зовнішнє незалежне оцінювання, яке мало відбутися 19 і 26 березня.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *