Нардепи підготували закон про захист прав споживачів: інтернет-магазинам не вдасться нікого обдурити

Споживачам незабаром буде набагато простіше захистити свої права під час суперечок з інтернет-магазинами. Що зміниться.

У Верховній Раді України вже починають готувати відповідні законопроекти.

Сьогодні, на жаль, часто трапляється при купівлі товарів в інтернет-магазинах, що споживачам надають недостовірну інформацію про продукцію. Це відбувається вже не перший рік, проте права споживачів у правовідносинах з купівлі товарів в інтернет-магазинах досі не врегульовані.

Магазин. Фото: Знай.UA
Магазин. Фото: Знай.UA
 

 

Наприклад, продавці іноді можуть відправити неякісний товар, або вже використаний під виглядом нового. Довести свою правоту, як показує практика, дуже складно, адже після розпакування магазини вже не повертають кошти і звинувачують у всьому продавця.

Така практика траплялася навіть із одними з найбільших інтернет-магазинів. Незабаром це все зміниться, оскільки депутати Верховної Ради ухвалили ще на початку жовтня законопроект, і готують його до другого читання.

У певних випадках, коли інтернет-продавець не вказує на достовірну інформацію, Держпродспоживслужбі буде надано право звертатися до провайдера інтернет-послуг з обмеження доступу до вебсайту (частини вебсайту, програмного забезпечення) такого підприємства.

 
Інтернет-магазин
Інтернет-магазин // pixabay.com

Віце-прем’єр-міністр – Міністр економіки Юлія Свириденко одразу зазначила, що все має відповідати європейським нормам.

«Цей законопроект враховує найкращі практики Європейського Союзу у цій сфері і має врегулювати багато спірних питань, що виникають при здійсненні покупок в інтернет-магазинах. Є випадки, коли на сайті онлайн-магазину навіть відсутні відомості про його адресу, тому Держпродспоживслужба не може перевірити його, у разі якщо покупець скаржиться на порушення своїх прав. Новий законопроект ставить у рівні умови як звичайні магазини, так і товари, що продають через мережу Інтернет», — пояснила вона.

Магазин техніки, фото з вільних джерел
Магазин техніки, фото з вільних джерел
Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *