Нацкомісія повідомила українцям, які тарифи на комуналку після 1 квітня залишаться незмінними

В Україні вже з 1 квітня зміняться тарифи на воду. Проте, що стосується решти комунальних послуг, то з ними поки що немає визначеності. Втім, уже відомо, які тарифи на комуналку після 1 квітня точно залишаться незмінни.

Про це розповіли у Нацкомісії, яка здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП).

Гарантовано не подорожчають тарифи на послуги, щодо яких держава встановила мораторій на підвищення. Всупереч поширеній думці, мораторій встановлено далеко не на всі комунальні тарифи. Отже ті ціни, на які його немає, звичайно ж, можуть переглядати. А ось послуги, захищені мораторієм, до кінця війни дорожчати не будуть. Причому заборона на підвищення тарифів діятиме як протягом війни, так і півроку після неї.

Зокрема, захищені мораторієм і залишатимуться незмінними такі тарифи:

  • на розподіл газу;
  • на виробництво, транспортування та постачання теплової енергії;
  • на постачання гарячої води.

Таким чином, ці три тарифи не чіпатимуть до закінчення війни та півроку після неї.

Нацкомісія повідомила українцям, які тарифи на комуналку після 1 квітня залишаться незмінними

Є також тарифи, які встановлює НКРЕКП. Щодо цих тарифів, то Нацкомісія розглядає доцільність їхнього підвищення і, звичайно, знає, коли вони стануть вищими.

Щодо тарифів на газ для побутових споживачів, то Нацкомісія їх не затверджує. Нові тарифи встановлюють самі компанії-постачальники. Для більшості українців це Нафтогаз. І хоча НКРЕКП не може вплинути на цей тариф, все ж він поки що залишиться незмінним. Принаймні, до закінчення опалювального сезону його не чіпатимуть.

А от щодо тарифу на газ для підприємств теплової комунальної енергетики, то він має залишатися незмінним. Принаймні для того обсягу газу, який підприємства ТКЕ використовують у виробництві тепла та гарячої води для побутового сектору.

Крім того, як стало відомо буквально нещодавно, уряд поки що вирішив не підвищувати тарифи на електроенергію, зберігши їх у нинішньому розмірі, принаймні до офіційного закінчення опалювального сезону. тобто до кінця квітня.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *