На борту був Монастирський. У Броварах розбився гвинтокрил з керівництвом МВС

Під час аварії вертольота у Броварах на борту були міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, його заступник Євген Єнін та держсекретар МВС Юрій Лубкович.

Про це в коментарі РБК-Україна повідомило інформоване джерело в правоохоронних органах.

Трагедія у Броварах. Загинув Монастирський, десятки жертв (оновлено)

Коротко з останніх новин щодо трагедії в Броварах:

  • Наразі за даними ДСНС відомо про 17 загиблих, серед яких четверо — діти. Травмовано 25 осіб (з них 11 дітей).
  • МВС опубліковано імена тих, хто був на борту (включно з екіпажем).
  • СБУ вже розпочала провадження. Розглядається три версії: порушення правил польоту, технічна несправність гелікоптера, а також умисні дії щодо його знищення.
  • Тимчасового виконувача обов’язків міністра внутрішніх справ планують обрати сьогодні на позачерговому засіданні уряду.
  • Президент Володимир Зеленський доручив правоохоронцям розслідувати обставини катастрофи, а прем’єр-міністр Шмигаль — створити спецгрупу для розслідування.
  • На Банковій розповіли, що керівництво МВС прямувало з відрядженням в одну з «гарячих» точок. Згодом стало відомо, що гелікоптер ДСНС летів до Харкова.

12:39. Речниця голови Нацполіції Мар’яна Рева уточнила, що внаслідок катастрофи є 16 загиблих.

«Наразі за цією інформацією яка у нас є, уточненою, — 16 загиблих осіб внаслідок цієї авіатрощі. З них троє загиблих — діти», — повідомила вона.

11:41. В ДСНС підтвердили падіння вертольота відомства. На борту перебувало 9 людей: 6 чоловік оперативної групи МВС, а також 3 члени екіпажу ДСНС.

«18 січня о 08:20 у м. Бровари Київської області внаслідок падіння вертольота ДСНС ЕС-225 (бортовий номер 54) сталося пошкодження будівлі ДНЗ з послідуючим загоранням, скління у чотирнадцятиповерховому житловому будинку та 3 легкових автомобілів», — розповіли в ДСНС.

Вказано, що л 09:06 пожежу в будівлі локалізовано на площі 500 м кв, а о 09:28 — ліквідовано.

«На борту перебувало 9 людей: 6 чоловік оперативної групи МВС, включно із керівництвом Міністерства внутрішніх справ, а також 3 члена екіпажу ДСНС», — повідомили рятувальники.

Бровари

11:01. Генпрокуратура розглядає всі можливі версії аварії гвинтокрила в Броварах

«Зараз на місці трагедії працюють слідчі та експерти. Проводяться невідкладні слідчі дії. Натепер ми розглядаємо всі можливі версії аварії гвинтокрила. Досудове розслідування доручено слідчим СБУ», — повідомив генеральний прокурор України Андрій Костін.

10:55. Незабаром стане відома причина трагедії у Броварах, — Геращенко

«Причини трагедії встановлюються слідчими. Чи це була диверсія, несправність техніки, порушення правил безпеки польотів, ми скоро дізнаємося», — написав радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко.

10:52. Кількість жертв зросла до 19, з них троє дітей.

Бровари

«Трагедія у Броварах. Кількість жертв зросла. Станом на 10.30 — 18 загиблих, у тому числі 3 дітей. Відомо про 29 поранених, серед яких — 15 дітей. Потерпілим надається вся необхідна допомога», — пише очільник Київської ОВА Олексій Кулеба.

На місці працюють всі оперативні служби.

Падіння гелікоптера у Броварах 18 січня

Оновлено 10:47. На борту було 9 людей, причини авіакатастрофи поки не відомі.

«Гелікоптер ДСНС розбився. На борту перебували дев’ять осіб…», — сказала речниця голови Національної поліції Мар’яна Рева в ефірі телемарафону.

За її словами, говорити про попередні причини аварії дуже зарано, для цього слідчі мають відповідні певні роботи.

Оновлено 10:31. Кількість загиблих зросла до 17, з них двоє дітей.

Про таке повідомив голова Київської ОВА Олексій Кулеба.

«Бровари. На місці триває рятувальна операція. За попередньою інформацією станом на зараз 17 загиблих, з них 2 дітей», — написав він.

За його словами, наразі в лікарнях знаходяться 22 особи, 10 з яких — діти.

____

Також цю інформацію підтвердив голова Нацполіції Ігор Клименко.

«Сьогодні вранці, 18 січня, у Броварах розбився гвинтокрил ДСНС. Внаслідок авіакатастрофи загинуло керівництво МВС: міністр, перший заступник міністра та державний секретар МВС (Лубкович Юрій — ред.)«, — пише Клименко в Facebook.

За його словами, всього наразі відомо про 16 загиблих, з них 2 дітей. З них 9 перебували на борту гвинтокрила.

«22 потерпілих перебувають в лікарні, з яких 10 дітей. На місці працюють всі профільні та спеціалізовані служби. Триває огляд місця події», — додав Клименко.

На борту був Монастирський. У Броварах розбився гвинтокрил з керівництвом МВС

Нагадаємо, сьогодні, 18 січня на територію дитячого садочка в Броварах впав гвинтокрил, після чого на місці інциденту сталася пожежа. Про це спочатку повідомили очевидці, а потім і офіційно підтвердили в поліції та на Банковій.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *