На Київщині першою вакцинували від коронавірусу лікарку з Броварів

Першою в Київській області щеплення від коронавірусу отримала лікарка, завідувачка дорослого інфекційного відділення в Броварській багатопрофільній клінічній лікарні Тетяна Шульженко.

Про це повідомляє Київська обласна державна адміністрація.

«Перебіг коронавірусної хвороби може бути дуже важким і навіть призвести до смерті пацієнта. Ми, медичні працівники, кожного дня бачимо наслідки COVID-19. Вакцинування формує імунітет до вірусу та допомагає попередити інфікування. Проте навіть, якщо ви й захворієте, то перенесете хворобу значно легше. Саме тому я прийняла для себе рішення отримати щеплення і навіть встигла зробити це на самому початку вакцинальної кампанії в області», – зазначила Тетяна Шульженко.

За словами заступника голови Київської обласної державної адміністрації Тетяни Щербак, першу хвилю вакцинації в регіоні планують завершити вже через два-три тижні.

Зазначимо, протягом першого дня вакцинальної кампанії на Київщині щеплення проти коронавірусу отримали 23 медики. Загалом на першому етапі на Київщині провакцинують: 3657 медиків, які працюють в госпітальних базах регіону з хворими на COVID-19, а також 1728 працівників і жителів інтернатів або інших спеціалізованих установ по догляду за людьми похилого віку.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *